top of page

KØDBYEN

KødbyenBillede.jpg

Som en by i byen ligger Kødbyens hvide funkisblokke mellem Vesterbros høje murstenskomplekser. Slagterkitler og træsko er for længst erstattet af tatoveringer og fuldskæg og har efterladt de fredede bygninger som sidste, tavse vidner om startskuddet til dansk industris kødeventyr. 

KØDBYEN er fortællingen om, hvordan de københavnske slagtere trak blod og kreaturer med sig til Vesterbro, da kongen i middelalderen smed dem på porten. Hvordan slagtermestre, gullaschbaroner og en flok fremsynede, kommunale arkitekter skabte Nordens største kødmarked. Indtil tiden tog livtag med Københavns kødbastion, og lyden af klove forstummede.  

Den populærhistoriske moppedreng er skrevet for bogværkstedet BOOK LAB og kan købes her.

Til mine dages ende

Fotojournalist Tor Birk Trads har fotograferet og interviewet ni gamle mennesker (92-99 år) og udvalgt billeder fra deres smuldrende fotoalbummer til en fortælling om, hvad det vil sige at have levet et helt liv - og stadig leve. Han har været drevet af en nysgerrighed på, hvordan man kan blive mæt af dage og afklaret med døden. Det er blevet til fotobogen Til mine dages ende - en poetisk hverdagsfortælling, fuld af visdom, nostalgi og kærlighed til livet. Jeg havde æren af at være tekstredaktør på projektet.

bottom of page